Hur får man mjuk hud?

Svaret är förvånansvärt enkelt. Rengör, exfoliera, och återfukta. Det beror förstås också på vilken slags kosmetika du använder. Det är väl känt att naturliga, ekologiska produkter som rekommenderas av andra användare oftast är de bästa produkterna. Ansiktets tillstånd beror till stor del på dig, hur regelbunden du är och huruvida du applicerar kosmetika ordentligt eller ej.

HUR FÅR MAN MJUK HUDDet första steget i hudvård är sminkborttagning och rengöring.

För att ta bort smink bör du använda en kräm (om du har torr hud), ett rengöringsmedel med micellar (om du har normal hud) eller medicinska produkter (om du har känslig hud eller akne). Häll ut en liten mängd av kosmetikan på en bomullsrondell och tryck den mot huden. Vänta en stund, tills sminket börjar smälta, och rengör sedan huden med en toner. Om du lider av akne eller pormaskar rekommenderas du att använda en toner med tillsatt syra. På så sätt kan du eliminera dina hudproblem. Det är ingen överraskning att personer med torr hud kan dra störst nytta av fuktgivande kosmetika.

Exfoliering av huden är en annan del i vården av ansiktet. Konsistensen och sammansättningen hos ansiktsskrubben bör självklart matcha din hudtyp. Ansiktsskrubb med enzymer fungerar underbart för personer med känslig hud. Man irriterar inte huden då exfolieringen utförs på de smältande hudceller som uppstår tack vare enzym från växter. Ansiktsskrubb med fina korn passar bättre för de mer rutinmässiga inslagen i exfolieringen, och kan exfoliera större ytor hud på samma gång, vilket gör det till ett snabbare alternativ.

När du har börjat exfoliera din hud bör du applicera en ansiktsmask. Du kan välja bland flera sorters kosmetika, bland annat masker som dras av, masker som inte behöver sköljas av, och masker som torkar på ansiktet och bildar ett slags skal. De mest populära är lermasker. Välj rätt färg på masken då detta indikerar vilka egenskaper masken har. Hemmagjorda masker som är gjorda på ingredienser från ditt skafferi, till exempel en grötmask eller en mask med honung eller avokado, är precis lika bra.

Den sista delen i hudvården för ansiktet är återfuktning. Direkt när du sköljt av ansiktsmasken kan huden kännas torr eller ihopdragen, särskilt om du valt en mask med fuktgivande egenskaper. För att återfukta huden bör du använda en kräm eller olja. Du ska självklart välja kosmetika som matchar din hudtyp, konsistens, och årstiden. Oljiga krämer är bättre på vintern och på torr hud. Lätta krämer passar bättre för varma sommardagar, och på oljig hud och kombinationshud.