Daglig sminkning för hud med akne – steg för steg.

AKNEDaglig sminkning bör vara fin och se naturlig ut, och därför rekommenderas en måttlig användning av produkterna. Om du har problem med akne bör du använda produkter med antibakteriella och naturliga ämnen och mineraler. De bästa produkterna är de som finns på apotek. Tack vare sådan kosmetika kan du inte bara sminka dig perfekt, utan du kan också bekämpa din akne.

Steg 1. Gör ansiktet redo för sminkning.

På morgonen behöver huden i ansiktet inte rengöras utan fräschas upp. Därför bör du behandla den med en energisk toner och massera in en fuktgivande kräm i huden. Du kan även applicera en silikonbas. Kosmetikan förlänger sminkets hållbarhet och hindrar huden från att glänsa. Sminka sedan ansiktet.

Steg 2. Ansiktssminkning

Nu när du har fräschat upp och återfuktat huden i ansiktet bör du applicera en foundation. Dess nyans ska givetvis matcha din hudton. Applicera den med en sminkborste, då detta låter dig kamouflera imperfektioner på ett effektivt sätt. Täck mörka cirklar under ögonen, missfärgningar, akne och näsbenet med en ljus concealer. Låt den smälta in med din foundation med hjälp ab fingertopparna. Applicera sedan bronzer under käkbenen, på båda sidorna om näsan, på pannan, och gnid noggrant in den. Kom ihåg att du inte ska lämna några mörka märken eller linjer i ansiktet. Tänk också på att din bronzer inte får vara för mörk. Svep rouge över kinderna och ta på lite highlighter. På så sätt ger du ansiktet ett stålande och friskt utseende. Applicera även concealer på amorbågen, då detta får läpparna att se större ut.

Step 3. Sminkning av ögon och läppar.

Börja med ögonbrynen. Borsta dem eller täck dem med en ögonbrynspenna eller skugga. Färgen på kosmetikan ska självklart matcha din hårfärg. Applicera sedan en primer för ögonskugga på hela ögonlocken. Eftersom du gör en daglig sminkning bör du endast använda hudfärgad, puderrosa eller ljusbrun ögonskugga. Använd en lite mörkare nyans för att markera ögats veck. Använd samma färg på ögats yttre hörn. Täck ögonlocken med glittrande ögonskugga. Sedan är det dags för en svart och en vit ögonpenna. Ta först den vita och applicera den på vattenlinjen. Ta sedan den svarta ögonpennan och rita en linje på den övre ögonfranslinjen. Böj sedan dina ögonfransar med en ögonfransböjare och täck dem med mascara. Måla slutligen läpparna med ett ljust rosa läppstift.

Din dagliga sminkning är klar!