Applicera en foundation – steg för steg

Med borste, fingrar, massage, fläckar, med eller utan kräm? Hur många känner inte igen det här dilemmat när man ska applicera foundation? Här följer några bra skönhetstips att lära sig för att få en perfekt sminkning.
APPLICERA EN FOUNDATION – STEG FÖR STEG
Omvårdnad först. Ingen foundation ser bra ut på ett ovårdat ansikte. Om du sminkar dig innan jobbet eller skolan, så kallad daglig sminkning, bör du fräscha upp huden med en lätt toner eller massera in en återfuktande kräm (detta bör du särskilt göra under vintern) och spraya med termiskt vatten precis innan du applicerar din foundation. När kosmetikan absorberas kan du lägga på foundation. Om du sminkar dig på kvällen måste du börja med noggrann borttagning av sminket från dagen; försök inte bara bättra på sminkningen från dagen. Allt du gör då är att skapa ett fläckigt utseende och täcka huden med onödiga lager kosmetika. Rengör sedan ansiktet med en toner, exfoliera huden, och lägg på en ansiktsmask. Innan du applicerar foundation bör du även massera in en återfuktande kräm eller göra huden mjukare med hjälp av en olja.

Hur applicerar man foundation på sommaren?

Börja med en fuktgivande kräm och applicera sedan en solskyddskräm. Utför sedan din vanliga sminkning. Om du är rädd för att krämen ska framhäva torra partier på huden kan du exfoliera huden i förväg. Den här processen bör göra ansiktet mjukare och underlätta applicering av annan kosmetika. När det gäller solskydd bör du applicera det i enlighet med instruktionerna i den bifogade broschyren. Endast ordentlig applicering kan hindra huden från att torka ut och ansiktet från att bli för ljus (men varje solskyddsprodukt gör huden lite ljusare). Den bra nyheten är att viss kosmetika som skyddar från solen kan ersätta en sminkbas.

Nu är det dags för foundation. Kläm ut en liten mängd av produkten i handflatan. Om du gör detta kan kosmetikan värmas upp snabbt, och därmed blir det lättare att distribuera produkten i ansiktet. En foundation kan appliceras med hjälp av en borste, en svamp eller fingertopparna. Alla dessa metoder för applicering är bra, och du kan fritt växla mellan teknikerna. En sak som ofta ignoreras är att en viss appliceringsteknik kanske passar en viss foundation bäst, eftersom produktens konsistens bör avgöra metoden för applicering. Massera försiktigt in din foundation i ansiktet. Om du vil ha mer täckning kan du gradvis applicera ett till lager kosmetika. Använd bara concealer om du behöver täcka missfärgningar, märken från akne, och mörka cirklar under ögonen. Slutligen bör du fixera sminket med ett transparent puder som kan anpassa sig till din hudtyp och nyansen på din foundation.